top of page

BIOPERINE IN SKIN COLLAGEN: WAT DOET HET? INGREDIËNTEN HIGHLIGHT

Omdat wij het altijd fijn vinden om te weten wat er in onze producten zit en we dit graag met onze lezers en klanten delen, staat nu: Bioperine in de spotlight. Een vrij onbekend extract, maar toch ontzettend werkzaam en onmisbaar voor ons. Wat het doet en waarom het in Skin Collagen zit? Dat leggen we je uit in deze blog.


Wat is bioperine?

Bioperine is een extract welke wordt verkregen uit de zwarte peper vrucht. Oorspronkelijk geteeld uit de vochtige, en voedselrijke bodem regio’s van Zuid-India. Deze peperbessen worden vaak net geoogst voor het rijpen, daarna in de zon gedroogd om de perfecte rijpheid en kwaliteit te waarborgen. De reden dat Skin Collagen soms een licht, scherpe smaak kan hebben komt dan ook door: Bioperine.

Het wordt ook wel piperine genoemd, dit is het actieve ingrediënt in het extract. Het extract is in gepatenteerde vorm klinisch getest in de Verenigde staten.  Bioperine® is een vervaardigd en geregistreerd commercieel product.

Het verbetert de biologische beschikbaarheid aanzienlijk van verschillende supplement voedingsstoffen, door verhoogde absorptie. Met andere woorden komt het erop neer, dat bioperine de opname van alle vitamines, mineralen en overige stoffen in Skin Collagen enorm bevordert. Wanneer je dit niet zou toevoegen, wordt er vaak slechts een fractie van de stoffen echt goed opgenomen.

Versterking van de opname

Zoals hierboven aangegeven, versterkt bioperine de opname van Skin Collagen. Het is een super sterk extract, welke 95% werkzame stof bevat. Normale zwarte peper bevat slechts 3 tot 5% werkzame stof.

Wat voor effecten heeft bioperine nog meer?

Naast dat bioperine de opname bevordert, heeft het nog vele extra positieve bijwerkingen:

  • Het versterkt het immuunsysteem. Een studie uit 2010 concludeert dat bioperine niet alleen: ontstekingsremmende, antioxiderende, antibacteriële en koortsverlagende eigenschappen kan bevatten, maar ook immuunsysteem verbeterende eigenschappen.

  • Verhoogd dopamine en serotonine gehalte: Het is mogelijk dat Piperine ook helpt om de dopamine- en serotoninespiegel te verbeteren. De voedingsstof werkt nauw samen met deze chemicaliën, waardoor hun niveaus worden verhoogd. Dit kan mensen helpen om positievere gevoelens te krijgen, deels omdat ze betrokken zijn bij het belonen van mensen met deze gevoelens.

  • Betere mentale gesteldheid + beter geheugen: Zoals hierboven vermeld, kan Piperine de neurotransmissie van bepaalde chemicaliën verbeteren. Twee van dergelijke chemicaliën – serotonine en bèta-endorfine – spelen een belangrijke rol bij het geheugen. Met een verhoogde aanwezigheid van deze chemicaliën in hun lichaam, is het mogelijk dat mensen hun geheugen in het algemeen kunnen verbeteren, iets waar veel mensen naar streven naarmate ze ouder worden (lees hier ook: Hoe sporten jou een gelukkiger mens kan maken)

Versterking van andere uitvoerende functies

Behalve dat het je geheugen helpt, kan bioperine ook enkele andere uitvoerende functies versterken. Dat kan betekenen dat u uw aandacht en redeneervaardigheden verbetert. Samen met jouw algehele motivatie. Met andere woorden, Bioperine kan mogelijk bijdragen aan het verbeteren van uw algehele productie en het aanscherpen van mentale vermogens.

Degenen die zich mentaal traag voelen en niet gemotiveerd zijn, kunnen een boost krijgen met een toegevoegde hoeveelheid Bioperine. De voedingsstof kan ook een rol spelen bij het beheersen van stressniveaus, waardoor mensen kunnen ontspannen naarmate ze productiever worden. Bron: Science Direct

Alles bij elkaar, maakt het bioperine dus tot een zeer krachtig extract.


Is bioperine veilig te gebruiken?

Ja zeker, bioperine is heel veilig en heeft van de Sabinsa Corporation een GRAS status mogen ontvangen. GRAS staat voor: Generally Recognized As Safe. Dit is onderzocht in een onafhankelijk panel van wetenschappers.


Bioperine en de Skin Collagen shots

Bij het lezen van deze blog ben je hopelijk wat wijzer geworden over waarom we nou eigenlijk bioperine gebruiken. De hoofdreden is natuurlijk voor de verbeterde opname.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 OPVALLENDE FEITEN OVER FATBURNERS

Fatburners zijn er in veel verschillende soorten. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor een variatie aan voedingssupplementen, die je kunt gebruiken als je aan het afvallen bent. Over fatburners word

Comentários


bottom of page